Over ons

In de jaren ’70 is Doornenbal B.V. opgericht door Rien Doornenbal. Het bedrijf produceerde hogedrukspuiten. De frames en pompsets moesten natuurlijk een herkenbare kleur hebben, dit deden ze met de verfspuit. Jaren zorgden ze in hun eigen kleine spuiterij voor de kleur aan hun zelf geproduceerde hogedrukspuiten. In 1974 werd Empas werd opgericht door Rien, een bedrijf dat zich richt op de productie van spuitapparatuur voor de tuinbouw. Deze machines werden ook gespoten in de spuiterij van Doornenbal.

In 1993 kwam de zoon van Rien, Carel, in dienst als lasser, zo raakte hij betrokken bij de bedrijven van zijn vader. In 2001 werd hij mede-eigenaar met de intentie om de zaken langzaam aan over te nemen. Het bedrijf richtte zich inmiddels op meerdere takken van sport: de verkoop en handel van reinigingssystemen voor de professionele markt, constructiewerk en de spuiterij voor machines van Empas.

De eerste poedercoatstraat

In 2002 werd het verfspuiten vaarwel gezegd en werd er een poedercoatstraat aangeschaft. Zo konden de producten veel beter worden beschermd door de veel sterkere poedercoatlaag. In hetzelfde jaar nam Doornenbal BV voor het eerst coatwerk aan van externe partijen. Dat ging de jaren daaropvolgend zo door en groeide de coatstraat gestaag mee qua personeel.

Groei door trouwe relaties

De poedercoat-tak groeide in 2017 uit zijn jasje. Inmiddels zijn we verschillende toonaangevende bedrijven van dienst, zoals: De Rooy Metaaldesign, Meneer van Hout, Cellro automation, ITAB en Welmo. Om bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te zijn, werd er besloten te investeren in een hypermoderne coatstraat met een verveelvoudiging van de capaciteit, moderne apparatuur én een eigen adres. Hierbij hoorde ook de opsplitsing van Doornenbal in Doornenbal Reinigingssystemen en Doornenbal Poedercoaters.

Onze geschiedenis is de pijler voor wat we vandaag de dag doen en wat we belangrijk vinden: vakmanschap, eenvoud en persoonlijk contact. Werk met ons samen en ervaar ons vakmanschap!


Blijf op de hoogte